3 λόγοι για να επιλέξετε την τεχνική Femto-Z-Lasik
25 Φεβρουαρίου 2016
Πληροφορίες για το Laser στα μάτια
19 Απριλίου 2016
Όλα

Laser Μυωπίας Υπερμετρωπίας Αστιγματισμού

Πληροφορίες για να διορθώσετε μυωπία, υπερμετρωπία, και αστιγματισμό με την βοήθεια των πιο σύγχρονων τεχνικών όπως είναι το Femto-Lasik και το Trans-PRK τηλ. 210.97.35.318 Γκουντής Χριστόφορος ΜD  Χειρουργός Οφθαλμίατρος www.cgoudis.gr [email protected]

Αν κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε επέμβαση με Laser, θα χρειαστεί μια πλήρη εξέταση από τον οφθαλμίατρο για να διαπιστώσει αν είστε καλός υποψήφιος για Laser. Εάν είστε χρήστης φακών επαφής, τότε θα πρέπει να μην τους φοράτε για τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Οι φακοί επαφής αλλάζουν το σχήμα του κερατοειδούς σας, έτσι έχουμε ανακριβείς μετρήσεις και ένα κακό χειρουργικό αποτέλεσμα και κακή όραση μετά την επέμβαση. Αυτές οι μετρήσεις είναι σημαντικές γιατί καθορίζουν πόσο κερατοειδή θα αφαιρέσουμε, μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί αυτή η εξέταση τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την αρχική αξιολόγηση και πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βεβαιωθούμε ότι οι μετρήσεις δεν έχουν αλλάξει, ειδικά αν φοράτε σκληρούς φακούς επαφής. Εάν φοράτε μαλακούς φακούς επαφής, φτάνει η  1 εβδομάδα. Θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που τυχόν μπορεί να είναι είστε αλλεργικοί.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γκουντής Χριστόφορος συνεργάζεται με την υπερσύγχρονη κλινική «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Λ. Κατεχάκη 74 όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 70.000 επεμβάσεις laser. Χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι Femtosecond Laser με LDV-Z4 (LASIK με δημιουργία κρημνού χωρίς λεπίδα) και Transepithelial PRK με το SCHWIND AMARIS 750S. Η επέμβαση για το laser μυωπίας γίνεται με ενστάλαξη αναισθητικών σταγόνων, είναι ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Το πιο σύγχρονο Laser  για την διόρθωση της Μυωπίας, Υπερμετρωπίας και Αστιγματισμού σήμερα είναι το SCHWIND Amaris , διορθώνοντας ένα βαθμό μυωπίας σε μόλις 1,5 sec

Μόνο το AMARIS είναι σε θέση να εκτελέσει Trans PRK.

Απλά φανταστείτε, ολόκληρη η επέμβασή σας να διαρκεί μόνο 45 δευτερόλεπτα! Αυτά τα τα 45 δευτερόλεπτα θα αλλάξουν  την όραση σας και τη ζωή σας προς το καλύτερο. Οι μικρότεροι χρόνοι θεραπείας δίνουν επίσης μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή κατά τη διάρκεια αλλά και για μετά την επέμβαση. Ονομάζεται και no touch PRK, καθώς το LASER εφαρμόζεται απευθείας στον κερατοειδή, αφαιρώντας το επιθήλιο με απόλυτη ακρίβεια και τροποποιώντας την καμπυλότητά του. Έτσι, η διαθλαστική ανωμαλία διορθώνεται άμεσα χωρίς κανένα επιπλέον χειρισμό (όπως είναι η μηχανική αφαίρεση του επιθηλίου στο κλασσικό PRK ή η δημιουργία flap στο LASIK). Η μέθοδος αυτή διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα του κλασσικού PRK ενώ έχει πιο μικρή διάρκεια. Επιπλέον, προσφέρει ταχύτερη αποκατάσταση της όρασης, μειώνοντας αισθητά τις ενοχλήσεις των πρώτων 24ώρων μετά την επέμβαση καθώς η επούλωση του επιθηλίου είναι πιο γρήγορη.

 

Η πιο προηγμένη μέθοδος παγκοσμίως για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπιας, αστιγματισμού ειναι το Femto-Z-Lasik.

 

Femto –Z-Lasik 

  1. Ασφάλεια 

Χάρη στο FEMTOSECOND LASER LDV η αποκατάσταση της όρασης πραγματοποιείται με ασύγκριτη ακρίβεια χωρίς λεπίδα (bladeless). Τεχνολογικά είναι η πιο προηγμένη μέθοδος παγκοσμίως,η πιθανότητα επιπλοκών ελαχιστοποιείται κάνοντας τη διαφορά σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες μεθόδους όπως είναι το απλό Lasik με τον μηχανικό μικροκερατόμο (blade).

  1. Ταχύτητα

Λιγότερο από 15 λεπτά και για τα 2 μάτια. Ο χρόνος που το laser έρχεται σε επαφή με κάθε οφθαλμό δεν ξεπερνά τα 20 secs.

  1. Αποτελέσματα

Η αποκατάσταση της όρασης πραγματοποιείται με ασύγκριτη ακρίβεια με Femto-Z-Lasik επειδή είναι χωρίς λεπίδα (bladeless). Η περίοδος αποκατάστασης της όρασης είναι η μικρότερη από όλες τις υπόλοιπες τεχνικές. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή λίγα μόλις λεπτά μετά το πέρας της διαδικασίας.

 

 

Μαρτυρία ασθενούς μετά από Laser Υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με την μέθοδο Femto-Lasik

Η δικιά μου εμπειρία λοιπόν είναι η εξής, στην αρχή ήμουνα πάρα πολύ προκατειλημμένος, είχα κάνει κανα δυο επισκέψεις και σε άλλους γιατρούς αλλά δε μου κέρδισαν την εμπιστοσύνη. Με το που γνώρισα το συγκεκριμένο γιατρό τον κύριο Χριστόφορο Γκουντή μου έβγαλε μία θετική αύρα από τον επαγγελματισμό του και την κατάρτιση του, με έπεισε πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Η δική μου περίπτωση βέβαια ήταν ηυπερμετρωπία και ο αστιγματισμός που διορθώνεται λίγο πιο δύσκολα σε σχέση με την μυωπία όπως μου εξήγησε ο ιατρός και γι’αυτό τον λόγο μου πρότεινε την πιο σύγχρονη μέθοδο που είναι το Femto-LASIK για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. ‘Ετσι λοιπόν από το πρώτο ραντεβού και μετά από πολύωρη εξέταση στο ιατρείο του με έκανε να νιώσω σιγουριά και κανονίσαμε αμέσως να κάνουμε την επέμβαση μετά από 1 εβδομάδα. Δεν σας κρύβω ότι ήμουνα πάρα πολύ φοβισμένος, γενικά με τα χειρουργεία δεν τα πάω καλά και όταν ήρθε η μέρα που πήγα στην κλινική ήμουν πάρα πολύ αγχωμένος. Όταν όμως είδα τον ιατρό μου ηρέμησα γιατί μπόρεσε να με καθησυχάσει και μου εξήγησε ότι όλα θα πήγαιναν καλά και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Τελικά από την ώρα που μπήκαμε στο χειρουργείο μέχρι την στιγμή που βγήκαμε δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα, δεν πόνεσα καθόλου ενώ κατά την διαάρκεια της επέμβασης μου εξηγούσαν αναλυτικά για το τι κάνουν κάθε στιγμή. Μετά από λίγη ώρα βγήκα έξω και ήμουν σαν να μην είχα χειρουργηθεί. Τα μάτια μου δεν ήταν καθόλου κόκκινα και το σημαντικότερο απ’όλα έβλεπα για πρώτη φορά χωρίς γυαλιά!! Τελικά όλα ήταν μια ιδέα και αυτό που θέλω να προσθέσω που μου έκανε και τρομερή εντύπωση είναι ότι αμέσως μετά το χειρουργείο που συνήθως όλοι οι άλλοι βλέπανε θολά, εγώ έβλεπα πάρα πολύ καλά, εννιά στα 10 και κατάλαβα ότι ήμουν σε πάρα πολύ καλό στάδιο. Γι’αυτούς τους λόγους τον συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όχι μόνο για τις ιατρικές του γνώσεις αλλά και για την υποδειγματική συμπεριφορά στους ασθενείς. Χριστόφορε σ” ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα εκτός από γιατρός μου τώρα είσαι και φίλος .
Με εκτίμηση
Δημήτριος Μακρής

 

Μαρτυρία ασθενούς μετά από Laser Mυωπίας με την μέθοδο trans-PRK

«Η σκέψη για διόρθωση της μυωπίας μου με Laser, υπήρχε για σχεδόν μια δεκαετία. Από τότε που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω φακούς επαφής. Είχα όμως αρκετούς ενδοιασμούς και κάποιες ενστάσεις. Σε μια επίσκεψη ρουτίνας στο ιατρείο του Χριστόφορου Γκουντή, αναφέρθηκε το θέμα του Laser. Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο ιατρός είχε μια λογική απάντηση και μια σαφή εξήγηση, σε κάθε μου ενδοιασμό και σε κάθε μου απορία. Δυο εβδομάδες μετά και αφού είχα μελετήσει τις οδηγίες που υπάρχουν στην προσωπική του ιστοσελίδα, εμφανίστηκα στο ιατρείο του έτοιμος για την επέμβαση, η οποία μάλιστα κανονίστηκε για 5 ημέρες αργότερα.
Η όλη διαδικασία (προεγχειρητικός έλεγχος και επέμβαση) διήρκησε λιγότερο από 2 ώρες. Βέβαια οι πρώτες 24 ώρες ήταν ομολογουμένως δύσκολες, αλλά κάθε πιθανή παρενέργεια είχε συζητηθεί διεξοδικά, ενώ ο ιατρός με είχε εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα (κολλύρια, τεχνητά δάκρυα κλπ) ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιπλοκή. Το πρωινό της 3ης μετεγχειρητικής ημέρας ήμουν απόλυτα έτοιμος να επιστρέψω στην καθημερινότητα μου, καθώς δεν ένιωθα το παραμικρό που να μου θυμίζει την πολύ πρόσφατη επέμβαση. Το ίδιο απόγευμα σε προγραμματισμένη εξέταση, ο ιατρός επιβεβαίωσε το άψογο της διαδικασίας επούλωσης. Εντύπωση δε μου προκάλεσε η δήλωση του, ότι βρισκόμουν ακόμα στο 20% του τελικού αποτελέσματος και πως η βελτίωση μέρα με την ημέρα θα ήταν αξιοσημείωτη. Πράγματι, κάθε ημέρα που περνούσε αισθανόμουν καλύτερα, με το αποκορύφωμα να έρχεται περίπου 35-40 ημέρες μετά την επέμβαση. Τότε ήταν που ένιωσα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την ελευθερία μακριά από τα γυαλιά, τους φακούς επαφής και τα ειδικά υγρά τους. Πλέον –όσο κι αν διστάζω να το παραδεχτώ- μετανιώνω μόνο για το γεγονός ότι άργησα μερικά χρόνια να κάνω την επέμβαση».

Με εκτίμηση,
Φώτης  Ι.

 

Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα 2109735318 κιν 6942427744

Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος 

 Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ

www.cgoudis.gr
[email protected]

Comments are closed.