Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Laser μυωπίας

Σύγχρονη μέθοδος για διόρθωση μυωπίας και αστιγματισμού με laser.
19 Οκτωβρίου 2016
Αλλεργική επιπεφυκίτιδα
22 Οκτωβρίου 2016
Όλα

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Laser μυωπίας

Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνω διαθλαστική χειρουργική;

Οι περισσότεροι από εσάς μπορείτε να υποβληθείτε στην επέμβαση αυτή αρκεί:
– Να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας.
– Να μην έχετε χρόνιες παθήσεις του κερατοειδούς ή του αμφιβληστροειδούς .
– Να έχετε τουλάχιστον έναν (1) βαθμό μυωπίας, υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού.
– Να μην έχετε διαφορά στη συνταγή των γυαλιών σας για τουλάχιστον έναν (1) χρόνο.
– Εάν είστε γυναίκα, να μην είστε έγκυος και να μη θηλάζετε.
Αν πληροίτε τις προϋποθέσεις αυτές, μπορείτε να προχωρήσετε στον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο, όπου θα γίνει μία σειρά από μετρήσεις και εξετάσεις για να διερευνηθεί η γενικότερη υγεία των ματιών σας. Με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου, θα συζητήσετε με τον οφθαλμίατρό σας τις λεπτομέρειες της επέμβασης. Έχετε υπόψη ότι ένα μικρό ποσοστό των υποψήφιων για διαθλαστική χειρουργική, δεν μπορεί να προχωρήσει στην επέμβαση λόγω των αποτελεσμάτων του προεγχειρητικού ελέγχου και γι αυτό θεωρείται απαραίτητος.

 

Είναι αλήθεια ότι η διαθλαστική χειρουργική επέμβαση είναι μία ακριβή πολυτέλεια για τους λίγους;

Όχι είναι μύθος. Η διαθλαστική χειρουργική, εκτός από το ψυχολογικό και πρακτικό πλεονέκτημα που προσφέρει, αποτελεί ουσιαστικά μία επένδυση, διότι αν υπολογιστούν τα χρήματα που ξοδεύει κάποιος στη ζωή του για την αγορά γυαλιών, φακών επαφής και υγρών συντήρησής τους, τότε σε κάθε περίπτωση αποτελεί πολύ συμφέρουσα επιλογή.

 

Υπάρχει περίπτωση να παραμείνει μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμός;

Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα (0,1%) να παραμείνει κάποια πολύ μικρή μυωπία ή υπερμετρωπία ή αστιγματισμός μετά την επέμβαση. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, μετά την επέμβαση, παραμείνει διαθλαστική ανωμαλία πέραν του ενός (1) βαθμού, η επέμβαση μπορεί να επαναληφθεί χωρίς οικονομική για εσάς επιβάρυνση.

 

Είναι μόνιμη η διόρθωση;

Με βάση τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών, η διαθλαστική διόρθωση είναι μόνιμη, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η όραση μπορεί να αλλάξει σαν αποτέλεσμα της ηλικίας ή άλλων ειδικών συνθηκών. Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως χρειασθεί συμπληρωματική διόρθωση

 

Είναι επίπονη επέμβαση;

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία. Αν κάποιος υποβληθεί σε διόρθωση με τη μέθοδο femto-LASIK, δεν νιώθει σχεδόν καμία ενόχληση μετά την επέμβαση. Αν κάποιος ασθενής χρειαστεί να υποβληθεί σε διόρθωση με την μέθοδο trans-PRK, τότε μπορεί τις πρώτες ημέρες να έχει μία ενόχληση σε ένα μικρό βαθμό, η οποία όμως υποχωρεί με τη βοήθεια των κολλυρίων που θα χρησιμοποιήσει.

Ενδείκνυται η διαθλαστική χειρουργική για κάποιον πάνω από 40 ετών;

Οι ασθενείς πάνω από τα 40 εξακολουθούν να μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής και μάλιστα υπάρχουν τρόποι να γλιτώσουν και τα γυαλιά πρεσβυωπίας για ορισμένα χρόνια!

 

Είναι αλήθεια ότι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε διαθλαστική χειρουργική αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη νυχτερινή όραση;

Με τις αρχικές μεθόδους υπήρχαν κάποιοι ασθενείς που παρατηρούσαν πρόβλημα στην νυχτερινή τους όραση όπως στεφάνια γύρω από τα φώτα και περιφερική θόλωση. Ωστόσο με τις σύγχρονες μεθόδους και με τον προσεκτικό έλεγχο και σχεδιασμό της επέμβασης έχει ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.

 

To laser θεραπεύει τον αστιγματισμό;

To Laser θεραπεύει τον αστιγματισμό εξαιρετικά καλά. Μάλιστα ασθενείς ιδίως με υψηλό αστιγματισμό έχουν πολύ καλύτερη ποιότητα όρασης μετά από επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής σε σχέση με την όραση που είχαν με τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής τους.

 

Με τα τελευταίας γενιάς Laser η ακρίβεια διόρθωσης είναι της τάξεως του 0,25 χιλιοστού του χιλιοστού (αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μία ανθρώπινη τρίχα έχει πάχος 50 χιλιοστά του χιλιοστού)!

 

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γκουντής Χριστόφορος ΜD χειρουργεί στην υπερσύγχρονη κλινική «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 90.000 επεμβάσεις laser. 

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε Laser Μυωπίας; Δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=YGbEqeYCfLA
Τι λένε οι αθενείς μας για εμάς;
http://www.doctoranytime.gr/d/Ofthalm…/Gkoyntis-Hristoforos…

Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 210.97.35.318
Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ
[email protected]

Comments are closed.