Πότε πρέπει να χειρουργείται ο καταρράκτης;
11 Δεκεμβρίου 2015
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
17 Δεκεμβρίου 2015
Όλα

Γιατί δεν πρέπει να φοβάμαι να κάνω LASER μυωπίας;

 Πώς θα νικήσω το φόβο μου για το LASER;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που σχεδιάζουν να κάνουν Laser δεν ξέρουν τι να περιμένουν, το οποίο αυξάνει περαιτέρω το «παράγοντα φόβο.» Για κάποιους, οι φόβοι τους είναι αρκετά ισχυροί έτσι ώστε να τους αποτρέψει να το κάνουν. Η αλήθεια είναι, ότι το Laser σήμερα είναι μια κοινή και πολύ ασφαλής διαδικασία. Απλώς κατανοώντας τι είναι το Laser και τι να περιμένουμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι αρκετό για να φύγουν οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι φόβοι.

fb_top5_lasik_myths

Για τους περισσότερους ανθρώπους ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι ότι μπορεί να χάσουν την όρασή τους εάν κάνουν laser. Σύμφωνα με τo FDA-Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιο για την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην Αμερική, οι κίνδυνοι όπως και για κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση είναι πάρα πολύ χαμηλοί, μικρότεροι από το < 1%. To FDA έχει εγκρίνει την  επέμβαση με LASER για τους αστροναύτες της NASA και για τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής.

nasa_military_intralaseimages (2)

 

Θα γίνει ζημιά εαν κινηθώ κατα την διάρκεια του Laser;

hqdefault (1)

Είναι εύλογη η απορία αρκετών ασθενών εάν θα προκληθεί κάποια βλάβη στο μάτι τους σε περίπτωση που κινηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εφαρμογής του laser. Όμως η τεχνολογία έχει μεριμνήσει και τα σύγχρονα μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται στη διαθλαστική χειρουργική σήμερα, είναι εξοπλισμένα με eye tracker, δηλαδή ένα σύστημα εντοπισμού των κινήσεων του οφθαλμού που χειρουργείται. Στις μικρές κινήσεις του οφθαλμού, το laser ακολουθεί και προσαρμόζεται, ενώ σε περίπτωση μεγάλης κίνησης η διαδικασία διακόπτεται. Άρα η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής ακόμα και στην περίπτωση της κίνησης του ασθενούς για οποιονδήποτε λόγο.

 

Μια άλλη παρερμηνεία σχετικά με το LASER είναι το κόστος.

Όταν ο γιατρός σας παραθέτει το κόστος για το λέιζερ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι καλύπτει όλες τις προεγχειρητικές, όλες τις μετεγχειρητικές εξετάσεις, την κλινική και την αμοιβή του. Αν υπολογίσετε πόσα χρήματα που ξοδεύετε για γυαλιά, φακούς επαφής και υγρά καθαρισμού θα καταλάβετε ότι ή  διαθλαστική χειρουργική συμφέρει σε κάθε περίπτωση σε σύγκριση με το κόστος των φακών επαφής.

 

 

cost-comparison-contacts-vs-laser-eyecalc


Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα 2109735318 κιν 6942427744

Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος

Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ

www.cgoudis.gr
[email protected]

 

 

Comments are closed.