Τα extensions στις βλεφαρίδες κρύβουν σοβαρούς κινδύνους

Το άγχος αυξάνει την κούραση των ματιών
16 Ιουλίου 2015
Πόσο κακό κάνει ο υπολογιστής στα μάτια;
20 Ιουλίου 2015
Όλα

Τα extensions στις βλεφαρίδες κρύβουν σοβαρούς κινδύνους

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

 

  1. Μερικές γυναίκες είναι αλλεργικές στην κόλλα που χρησιμοποιείται για να εφαρμοστούν στις βλεφαρίδες. Η κόλλα συχνά περιέχει φορμαλδεΰδη, και αυτό είναι ένα αρκετά κοινό αλλεργιογόνο. Άλλοι είναι αλλεργικοί στον διαλύτη που χρησιμοποιείται για την άρση τους. Αυτές οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν οίδημα των βλεφάρων, πρήξιμο και μεγάλη δυσφορία.

 

  1. Μερικές φορές οι ψεύτικες βλεφαρίδες «ακουμπούν» τον πολύ ευαίσθητο κερατοειδή, δηλαδή το εξωτερικό στρώμα του ματιού, και μπορεί να προκαλέσει μια ενόχληση σαν να έχουμε ένα σκουπιδάκι στο μάτι.

 

  1. Εάν συνεχιστεί αυτή η τριβή μεταξύ ψεύτικης βλεφαρίδας και κερατοειδή μπορεί να έχουμε μια σοβαρή εξέλιξη όπως είναι μια βακτηριακή ή μυκητιασική μόλυνση.

 

  1. Μολυσματικές παθήσεις των ματιών μπορούν να συμβούν επίσης όταν αυτός που τις τοποθετεί δεν έχει καθαρά χέρια, δεν χρησιμοποιεί αποστειρωμένα εργαλεία, ή εφαρμόζει ξανά και ξανά χρησιμοποιημένες βλεφαρίδες σε διαφορετικούς πελάτες.

 

  1. Το πιο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει από την χρήση βλεφαρίδων με extensions είναι μια λοίμωξη του κερατοειδούς, ή κερατίτιδα η οποία εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει πολύ σημαντική απώλεια της όρασης.

 

  1. Επίσης πολύ σοβαρό είναι ότι το βάρος τους καταπονεί τα θυλάκια των φυσικών βλεφαρίδων, με συνέπεια αυτές αρχικά να λεπταίνουν και, σε περίπτωση συστηματικής χρήσης, να πέφτουν.

Comments are closed.