Πόσο καιρό έχετε το μακιγιάζ σας; Πόσο συχνά πρέπει να το αλλάζετε;

Υπάρχουν κίνδυνοι μετά το LASER μυωπίας;
23 Σεπτεμβρίου 2016
Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε LASER?
30 Σεπτεμβρίου 2016
Όλα

Πόσο καιρό έχετε το μακιγιάζ σας; Πόσο συχνά πρέπει να το αλλάζετε;

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κρατήσετε τα μάτια σας υγιή και όμορφα:

  • Πετάξτε το μακιγιάζ των ματιών μετά από τρεις μήνες. τα μικρόβια αναπτύσσονται εύκολα σε κρεμώδη ή υγρά μακιγιάζ  ματιών. Εάν έχετε αναπτύξει μια λοίμωξη του οφθαλμού, πετάξτε αμέσως όλα τα μακιγιάζ  σας.
  • Ποτέ μην μοιράζεστε το μακιγιάζ των ματιών, και μεγάλη προσοχή όταν δοκιμάζετε  μακιγιάζ στα καταστήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο καινούργια  δείγματα που δεν έχουν μολυνθεί από πολλούς χρήστες.
  • Εάν έχετε την τάση να είναι αλλεργικοί και παρατηρήσετε κάποια αλλεργική αντίδραση, μάθετε ποια είναι τα συστατικά και ενημερώστε το γιατρό σας.  Αποφύγετε προϊόντα που περιέχουν μη δοκιμασμένες ή επιβλαβείς χημικές ουσίες.
  • Πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ θα πρέπει  το πρόσωπό σας και τα βλέφαρα είναι πολύ καθαρά. Πάντα να εφαρμόζετε το μακιγιάζ έξω από τη γραμμή των βλεφαρίδων, μακριά από το μάτι, για να αποφύγετε τον αποκλεισμό στους Μεϊβομιανούς αδένες  του άνω ή κάτω βλεφάρου. Στα βλέφαρά μας υπάρχουν διάφορα είδη αδένων. Μεταξύ αυτών είναι και οι αδένες του Moebomius ή Μεϊβομιανοί αδένες. Οι αδένες αυτοί παράγουν μια λιπαρή ουσία, σαν λάδι και προστατεύουν την επιφάνεια του ματιού.
  • Ποτέ μην βάζετε το μακιγιάζ, ενώ βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του οφθαλμού
  • Εάν έχετε την τάση να έχετε ξηρά μάτια, να αποφύγετε τα glitter. Τα Glitter είναι μια κοινή αιτία μόλυνσης του κερατοειδούς  ειδικά σε χρήστες φακών επαφής.
  • Αφαιρέστε όλο τα μακιγιάζ των ματιών το βράδυ πριν από τον ύπνο, ιδιαίτερα την μάσκαρα που μπορεί να κολλήσει στις βλεφαρίδες. Με μια καθαρή μπατονέτα κατά μήκος της βάσης των βλεφαρίδων για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ.
  • Αν έχετε να κάνετε ή κάνατε πρόσφατα χειρουργική επέμβαση στα μάτια σας, δεν θα πρέπει έχετε μακιγιάζ στα μάτια σας, μέχρι τον οφθαλμίατρό σας να σας πει ότι είναι ασφαλές να το κάνετε, και μην ξαχνάτε να χρησιμοποιήστε μετά μόνο καινούργιο μακιγιάζ.

 

Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 210.97.35.318
Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ
[email protected]

 

Comments are closed.