Καταρράκτης ματιών. Σύγχρονη αντιμετώπιση. Με τους νέους φακούς μπορούμε να αντιμετώπισουμε Μυωπία, Υπερμετρωπία, Αστιγματισμό και Πρεσβυωπία.
3 Απριλίου 2017
Γιατί πρέπει να αγοράζουμε γυαλιά ΜΟΝΟ από τα καταστήματα οπτικών;
17 Μαΐου 2017
Όλα

Πρεσβυωπία και LASER

Μέθοδος Monovision

Τι ακριβώς είναι η τεχνική Monovision;

Η τεχνική Monovision σε LASER, εφαρμόζεται από τον διαθλαστικό χειρουργό όταν κάποιος υποψήφιος, εκτός από την διόρθωση της μακρινής όρασης χρειάζεται βοήθεια και στην κοντινή ακριβώς επειδή ξεκινάει η πρεσβυωπία (προοδευτική απώλεια της ελαστικότητας του φακού του ματιού, ο οποίος χάνει την ικανότητα να αλλάζει καμπυλότητα και να εστιάζει στις κοντινές αποστάσεις). Με την τεχνική Μonovision στόχος είναι το άτομο να χρησιμοποιεί ένα μάτι για να βλέπει μακριά και ένα για να βλέπει κοντά, δηλαδή ο ένας οφθαλμός διορθώνεται για την κοντινή όραση (near vision), ενώ το άλλο για την μακρινή (distant vision).

H τεχνική Monovision δεν συστήνεται για όλους τους διαθλαστικούς ασθενείς που έχουν να αντιμετωπίσουν την πρεσβυωπία, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να συνηθίσουν στο να έχουν διαφορετική ικανότητα προσαρμογής σε κάθε μάτι. Κρίνεται σκόπιμο λοιπόν, πριν ένας υποψήφιος υποβληθεί σε Monovision με laser, να δοκιμάσει με φακούς επαφής την διαθλαστική κατάσταση, προκειμένου να σιγουρευτεί ότι μετεγχειρητικά μπορεί να προσαρμοστεί. Η Monovision με laser είναι μια έξυπνη λύση απαλλαγής από γυαλιά και φακούς επαφής για άτομα άνω των 45.

Comments are closed.