Πληροφορίες για το Laser στα μάτια

Laser Μυωπίας Υπερμετρωπίας Αστιγματισμού
9 Μαρτίου 2016
Μπορώ να αγοράσω γυαλιά χωρίς να πληρώσω;
28 Απριλίου 2016
Όλα

Πληροφορίες για το Laser στα μάτια

Αν κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε επέμβαση με Laser, θα χρειαστεί μια πλήρη εξέταση από τον οφθαλμίατρο για να διαπιστώσει αν είστε καλός υποψήφιος για Laser.  Εάν είστε χρήστης φακών επαφής, τότε θα πρέπει να μην τους φοράτε για τουλάχιστον 1 εβδομάδα. Οι φακοί επαφής αλλάζουν το σχήμα του κερατοειδούς σας, έτσι έχουμε ανακριβείς μετρήσεις και ένα κακό χειρουργικό αποτέλεσμα.

Με τον προεγχειρητικό έλεγχο διαπιστώνεται:
• η οπτική οξύτητα (δηλαδή πόσο βλέπει ο ασθενής και με πόσους βαθμούς)
• η κατάσταση του κερατοειδούς (τοπογραφία και παχυμετρία)
• η γενικότερη υγεία του οφθαλμού.
Η εξέταση ολοκληρώνεται με τη βυθοσκόπηση

Ποιός είναι ο ιδανικός υποψήφιος για LASER;

  • Να έχετε συμπληρώσει το 18o έτος της ηλικίας σας.
  • Να μην έχετε χρόνιες παθήσεις στον κερατοειδή ή στον αμφιβληστροειδή.
  •  Η όρασή σας να είναι σταθερή κατά τον τελευταίο χρόνο.
  • Το LASER δεν ενδείκνυται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή της γαλουχίας.

Είναι ασφαλής επέμβαση;
Η σημερινή εξέλιξη των laser καθώς και η μεγάλη εμπειρία που έχομε αποκτήσει καθιστούν την επέμβαση εξαιρετικά ασφαλή. Στην Αμερική έχει εγκρθεί η επέμβαση με LASER για τους αστροναύτες της NASA και για τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας. Άρα η διαδικασία είναι απόλυτα ασφαλής .

Διορθώνει και την πρεσβυωπία το Laser;

Για την πρεσβυωπία σήμερα η μοναδική και η πιο αξιόπιστη τεχνική είναι το «Monovision». Η τεχνική αυτή διορθώνει την όραση σας για να επιτρέψει να βλέπετε κοντά με το ένα μάτι (το κάνουμε δηλαδή λίγο μυωπικό ) και πλήρη διόρθωση για να βλέπει καλά μακριά με το άλλο. Με την τεχνική αυτή, ο εγκέφαλος μαθαίνει να «κοιτάει» ταυτόχρονα σε διαφορετικές αποστάσεις. Δεν είναι όλοι άνετα με αυτή τη διαφορά στην εστίαση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι προσαρμόζονται αρκετά καλά στο monovision και δεν χρειάζονται γυαλιά ούτε για κοντά ούτε για μακριά.

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης;

Το κόστος της χειρουργικής επέμβασης  μπορεί να ποικίλει, ανάλογα με τον τύπο του Laser (Femto-Lasik ή Trans-PRK). Το κόστος του LASER  είναι υποπολλαπλάσιο του κόστους των φακών επαφής ή των γυαλιών για τη διάρκεια της ζωής μας. Θα πρέπει να δούμε την επέμβαση αυτή σας μια επένδυση για όλη μας τη ζωή αφού το αποτέλεσμα δεν μεταβάλλεται με τον χρόνο. Η διαθλαστική χειρουργική συμφέρει σε κάθε περίπτωση.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γκουντής Χριστόφορος ΜD συνεργάζεται με την υπερσύγχρονη κλινική «ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Λ. Κατεχάκη 74 όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 90.000 επεμβάσεις laser. Χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι Femtosecond Laser με LDV-Z4 (LASIK με δημιουργία κρημνού –flap- χωρίς λεπίδα) και Transepithelial PRK με το SCHWIND AMARIS 750S.

 

Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στo τηλέφωνα 210.97.35.318 
Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ
www.cgoudis.gr
[email protected]

Comments are closed.