Laser Mυωπίας ή Φακοί επαφής;
16 Νοεμβρίου 2015
Z-LASIK
1 Δεκεμβρίου 2015
Όλα

Πληροφορίες για το LASER μυωπίας

Αυτή η ενότητα είναι μια συλλογή πληροφοριών αλλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το διάλογο που θα πρέπει να έχετε με το γιατρό σας. Αν κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε επέμβαση με Laser, θα χρειαστεί μια πλήρη εξέταση από τον οφθαλμίατρο για να διαπιστώσει αν είστε καλός υποψήφιος για Laser. Πριν το Laser ο ιατρός θα σας πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό, θα κάνει έναν ενδελεχή έλεγχο ο οποίος θα περιλαμβάνει την διάθλαση, δηλαδή έλεγχο των βαθμών στα γυαλιά σας, μέτρηση του πάχους κερατοειδούς, τοπογραφία κερατοειδούς, μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης, αξιολογεί τα βλέφαρα, την ποιότητα και την ποσότητα των δακρύων, αν υπάρχει στραβισμός, το μέγεθος της κόρης, βυθοσκόπηση για τον έλεγχο του αμφιβληστροειδή στην περιφέρια και κάνει διάθλαση με κυκλοπληγία. Εάν είστε χρήστης φακών επαφής, τότε θα πρέπει να μην τους φοράτε για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Οι φακοί επαφής αλλάζουν το σχήμα του κερατοειδούς σας, έτσι έχουμε ανακριβείς μετρήσεις και ένα κακό χειρουργικό αποτέλεσμα και κακή όραση μετά την επέμβαση. Αυτές οι μετρήσεις είναι σημαντικές γιατί καθορίζουν πόσο κερατοειδή θα αφαιρέσουμε, μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί αυτή η εξέταση τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την αρχική αξιολόγηση και πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να βεβαιωθούμε ότι οι μετρήσεις δεν έχουν αλλάξει, ειδικά αν φοράτε RGP ή σκληρούς φακούς επαφής. Εάν φοράτε μαλακούς φακούς επαφής, φτάνει η  1 εβδομάδα. Θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων που τυχόν μπορεί να είναι είστε αλλεργικοί.

Ο γιατρός σας θα πρέπει να προβεί σε ενδελεχή εξέταση των ματιών σας και να διαπιστώσει αν είστε καλός υποψήφιος για Laser, να σας εξηγήσει ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι, τα οφέλη, τις εναλλακτικές της χειρουργικής επέμβασης και τι θα πρέπει να περιμένουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη χειρουργική επέμβαση. Θα πρέπει να έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε το γιατρό σας και να λύσετε όλες σας τις απορίες κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης. Δώστε στον εαυτό σας άφθονο χρόνο για να σκεφτεί αύτη τη συζήτηση. Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε καμία πίεση από το γιατρό σας, την οικογένεια, τους φίλους, ή κάποιος άλλος να λάβει μια απόφαση σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση.

Εξετάστε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Την ημέρα πριν από την επέμβαση, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε: κρέμες, λοσιόν, μεικ απ, αρώματα. Αυτά τα προϊόντα, κατά μήκος των βλεφαρίδων μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση. Επίσης, πριν από τη χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να μεριμνήσει κάποιος για τη μεταφορά σας προς το κέντρο που θα γίνει η επέμβαση και για την πρώτη επίσκεψη παρακολούθησης σας. Την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει κάποιο φάρμακο για να σας κάνει να χαλαρώσετε. Επειδή αυτό το φάρμακο μειώνει την ικανότητά σας να οδηγείτε και επειδή η όρασή σας μπορεί να είναι θολή, βεβαιωθείτε ότι κάποιος μπορεί να σας φέρει στο σπίτι μετά την επέμβαση.

Ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος Γκουντής Χριστόφορος συνεργάζεται με την υπερσύγχρονη κλινική “ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ” Λ. Κατεχάκη 74 όπου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 50.000 επεμβάσεις laser. Χρησιμοποιούνται οι μέθοδοι Femtosecond Laser με LDV-Z4 (LASIK με δημιουργία κρημνού χωρίς λεπίδα) και Transepithelial PRK με το SCHWIND AMARIS 750S. Η επέμβαση για το laser μυωπίας γίνεται με ενστάλαξη αναισθητικών σταγόνων, είναι ανώδυνη και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

 

Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα 2109735318 κιν 6942427744

Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος 

 Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ

www.cgoudis.gr
[email protected]

 

Comments are closed.