Προστασία για τα μάτια και τον χειμώνα
5 Δεκεμβρίου 2016
Μοντέρνες τεχνικές διόρθωσης μυωπίας με laser
28 Δεκεμβρίου 2016
Όλα

Επέμβαση Καταρράκτη

Με τον πλεον σύγχρονο χειρουργικό εξοπλισμό, χειρουργούνται όλες οι μορφές του καταρράκτη με την μέθοδο της φακοθρυψίας και την ένθεση των πλέον εξελιγμένων τύπων ενδοφακών.

Τι ακριβώς είναι η φακοθρυψία;

Η φακοθρυψία είναι η πιο διαδεδομένη επεμβατική τεχνική στον καταρράκτη. Η επέμβαση καταρράκτη είναι μια από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές χειρουργικές διαδικασίες. Συγκεκριμένα πάνω από 3 εκατομμύρια επεμβάσεις καταρράκτη γίνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Κατά την επέμβαση γίνεται μια μικρή τομή μέσα στο μάτι και εισάγεται ένα εργαλείο που έχει το μέγεθος μύτης μολυβιού, το οποίο διαλύει και απομακρύνει, με την βοήθεια υπερήχων, το θολό φακό. Στην φακοθρυψία δεν γίνεται χρήση ραμμάτων και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα (μετά από 24 ώρες) στις καθημερινές του δραστηριότητες (δεν απαιτείται διαμονή στην κλινική).

Πότε πρέπει να υποβάλλεται ένας ασθενής με καταρράκτη σε χειρουργική επέμβαση; Πρέπει να έχει ‘ωριμάσει’ ο καταρράκτης και πόσο;

H απάντηση είναι όχι. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Η χειρουργική αφαίρεση ενός υπερώριμου –σκληρού καταρράκτη με τις νέες τεχνικές φακοφρυψίας/laser κάνει την επέμβαση πιο δύσκολη και τις πιθανές επιπλοκές πιο συχνές.

Τι να περιμένετε πριν και μετά τη χειρουργική διαδικασία (φακοθρυψία);

Οι περισσότεροι άνθρωποι με έκπληξη ανακαλύπτουν πόσο εύκολη και ανώδυνη είναι η επέμβαση. Συνήθως διαρκεί 10 λεπτά  και οι πολλοί ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθεις δραστηριότητες τους την επόμενη ημέρα.

 

Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Laser Μυωπίας – Χειρουργείο Καταρράκτη
Λ. Ανδρέα Παπανδρέου 32 Ηλιούπολη
[email protected]
τηλ. 210.97.35.318

Comments are closed.