ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ
17 Δεκεμβρίου 2015
Διόρθωση πρεσβυωπίας
28 Δεκεμβρίου 2015
Όλα

Βλεφαροπλαστική

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΜΙΑ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ;

Η πλαστική βλεφάρων αποσκοπεί στο να διορθώσει δύο βασικά προβλήματα:

• τη χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων και
• τις “σακούλες”.

Η χαλάρωση αφορά κυρίως στο άνω βλέφαρο και οι σακούλες κυρίως στο κάτω. Σακούλες βέβαια πολλές φορές υπάρχουν και στο άνω βλέφαρο, οι οποίες μερικές φορές μπορεί να είναι κι έντονες. Με το όρο σακούλες εννοούμε τις προεξοχές που υπάρχουν στα βλέφαρα, οι οποίες οφείλονται σε λίπος. Το περιοφθάλμιο λίπος κανονικά περιβάλλει το μάτι, με το πέρασμα του χρόνου όμως, αρχίζει να προβάλλει προς τα έξω. Η προβολή αυτή του λίπους οφείλεται στην μειωμένη αντοχή των ιστών, που το συγκρατούν στη θέση του. Το προεξέχον αυτό λίπος στην καθομιλουμένη ονομάζεται “σακούλες”.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Αμέσως μετά την επέμβαση μπορεί κανείς να πάει στο σπίτι του, δηλαδή δεν απαιτείται νοσηλεία. Γενικά πόνος δεν υπάρχει μετά τη βλεφαροπλαστική και δεν χρειάζεται ούτε καν η λήψη παυσίπονων. Ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις, που μπορεί να υπάρξει κάποια ενόχληση, με χρήση παυσίπονων αντιμετωπίζεται πολύ καλά. Μετά την επέμβαση υπάρχουν κάποιες μελανιές γύρω από τα μάτια, οι οποίες για να υποχωρήσουν χρειάζονται περίπου 15 ημέρες. Μετά όμως από μια βδομάδα με 10 μέρες, αυτές έχουν υποχωρήσει ήδη αρκετά και με χρήση make up μπορεί το άτομο να είναι σε θέση να κυκλοφορεί στο περιβάλλον του.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 4-5 ημέρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο δεν μπορεί να κάνει τις δραστηριότητές του, οι οποίες είναι εφικτές ακόμη και από την επόμενη μέρα της επέμβασης. Απλώς, δεν είναι δυνατόν να παρουσιαστεί σε κόσμο χωρίς να γίνει αντιληπτή η διαδικασία που έχει γίνει.

Το τελικό αποτέλεσμα το βλέπει κανείς μετά από 6 μήνες περίπου, όταν έχει ολοκληρωθεί η επούλωση, αλλά ήδη μετά τις 15 μέρες μπορεί κανείς άνετα να παρουσιαστεί στο περιβάλλον του χωρίς να φαίνονται σημάδια από την επέμβαση. Οι τομές επουλώνονται πολύ καλά και όταν ολοκληρωθεί η επούλωση είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτες ή και αόρατες.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα είναι πάνω από μία δεκαετία. Είναι λίγες οι φορές που ένα άτομο χρειάζεται να κάνει δεύτερη φορά βλεφαροπλαστική στη διάρκεια της ζωής του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η πλαστική βλεφάρων είναι από τις επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος.

patient-4152493 (1)αρχείο λήψης (2)upper_eyelid_bleph3LG

Για να ενημερωθείτε μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα τηλέφωνα 2109735318 κιν 6942427744
Χριστόφορος Γκουντής MD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Ιατρείο: Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32 , ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΤΤΙΚΗ
www.cgoudis.gr
[email protected]

Comments are closed.