Ποια τρόφιμα κάνουν καλό στα μάτια;
18 Ιανουαρίου 2016
Γιατί δεν πρέπει να φοράω τους φακούς επαφής όλη την ημέρα;
19 Ιανουαρίου 2016
Όλα

Βλάπτουν τα καλλυντικά τα μάτια;

Το μακιγιάζ δεν δείχνει ότι έχει σημαντικές ανεπιθύμητες επιδράσεις στα μάτια, αρκεί αυτό να γίνεται με σύνεση και κάποιες πολύ πρακτικές οδηγίες που θα τις καταλάβει η οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη.

Σίγουρα οι οφθαλμίατροι συστήνουμε ότι το μακιγιάζ πρέπει να γίνεται από σετ μακιγιάζ τα οποία είναι όσο το δυνατό μικρότερα, έτσι ώστε να γίνεται συχνή αντικατάσταση.

Τα περισσότερα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται στο μακιγιάζ έχουν σαν βάση λιπαρά, τα οποία στην καθημερινή τους χρήση θα επιμολυνθούν από μικρόβια που ζουν φυσιολογικά στα χέρια μας ή στα μάτια μας, άρα όσο πιο γρήγορα αντικαθίστανται αυτές οι θήκες και οι συσκευές με μακιγιάζ, τόσο πιο μικρή είναι η πιθανότητα να επιμολυνθούν και να μεταφέρουν μετά μόλυνση.

Γενικά δεν συνιστάται η ανταλλαγή καλλυντικών, καθώς αυτό μπορεί να μεταδώσει πολύ εύκολα οφθαλμολογικές μολύνσεις από άτομο σε άτομο. Σε αυτές τις γυναίκες που χρησιμοποιούν φακούς επαφής, συνιστούμε συνήθως να τοποθετείται πρώτα ο φακός επαφής και μετά να γίνει το μακιγιάζ, όπως επίσης να αφαιρεθεί πρώτα ο φακός επαφής και μετά να γίνει το ντεμακιγιάζ.

Πάντα φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε καινούρια καλλυντικά, με μία περίοδο προσεκτικής χρήσης, για τυχόν νέες αλλεργίες που μπορούν να φέρουν στα μάτια μας ή στο ευαίσθητο δέρμα των βλεφάρων που είναι γύρω από τα μάτια μας. Επίσης στα καλλυντικά θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και το μανόν, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κάποιες αλλεργικές επιπεφυκίτιδες, καθώς πολύ συχνά τα χέρια μας έρχονται στην περιοχή των ματιών μας και πολύ δύσκολα θα γίνει ο συσχετισμός ενός αλλεργιογόνου μανόν με μία τυχόν αλλεργική επιπεφυκίτιδα.

Άρα, με την πρακτική εφαρμογή αυτών των οδηγιών, μπορεί να υπάρχει μία πολύ καλή συσχέτιση του καθημερινού μακιγιάζ και του προσεκτικού ντεμακιγιάζ, με μακροχρόνια χρήση και μικρή παθολογία από τα μάτια.

Comments are closed.